Toggle Nav

Welke dikte underlayment gebruiken?

Underlayment dikte 12mmUnderlayment is er in verschillende diktes. Wat is de juiste dikte underlayment? Wat zijn de verschillen en hoe maakt u de juiste keuze? We geven u een enkele gratis tips.

Dikte 9mm wordt veel toegepast als achtermateriaal ter versteviging van scheidingswanden zoals bijvoorbeeld gipswanden. Op vuren balken of metal-stud wordt 9mm dikke underlaymentplaat bevestigt waarna de wand wordt afgewerkt met gipsplaten. Wat is het voordeel van deze constructie? De wand is hierdoor sterker waardoor bijvoorbeeld beter in de wand kan worden geschroefd. Verkrijgbaar in Fins vuren. Ook als OSB, maar OSB is ruwer dan underlayment.

Voor 11mm of 12mm dikte underlayment geldt vaak hetzelfde, namelijk dat deze wordt gebruikt ter versteving van wanden, maar ook het aftimmeren van daken. Voor het afwerken van bergingen, schuren en garageboxen is deze dikte ook veel gebruikt.

Dikte 15mm wordt gebruikt voor tijdelijke afscheidingen en het maken van stofschotten. Ook voor het maken van kasten is deze plaat geschikt omdat deze net iets dunner is dan de 18mm dikke platen.

Dikte 18mm en 21mm zijn het meest bekend als vloerplaat. Dit zijn sterke platen en daardoor geschikt voor constructieve toepassingen zoals vloeren en wanden. Daarbij is het voordeel dat de deze platen vaak zijn voorzien van tong en groef (afgekort als TG, T/G). Dit wordt ook wel messing en groef genoemd.

Welke diktes zijn er?

Al onze underlaymentplaten zijn exterieur verlijmd en van hoge kwaliteit! Zoekt u een bepaalde dikte underlayment? Ons assortiment is zeer uitgebreid. Op de onderstaande pagina's vindt u per dikte alle underlaymentplaten op een rij.

9mm | 11mm | 12mm | 15mm | 18mm | 21mm

Meest verkocht

Zoals u in de inleiding van deze pagina al heeft kunnen lezen is de juiste dikte underlayment afhankelijk van de toepassing die u voor ogen heeft. Wilt u weten welke diktes veel worden verkocht? Hieronder staan ze op een rij:

Meer informatie over de verschilen tussen underlaymentplaten vindt u in ons artikel "Underlayment platen: de juiste plaat kiezen".

Categorie: Underlayment

Klantbeoordeling 9.1
65 beoordelingen