Toggle Nav

Decoratief plaatmateriaal

Zoekt u decoratief plaatmateriaal? Veel gebruikte plaatmaterialen voor interieur zijn: ABET, HPL of Duropal of Formica. Ook populieren multiplex en Russisch berken multiplexworden gebruikt. Decoratieve en constructieve oplossingen voor binnen. Wij hebben 2 soorten populieren multiplex voor binnen op voorraad: Europees populieren multiplex en populieren multiplex met rode dekfineer. In dit blogartikel vertellen we u graag meer over decoratieve platen voor binnen.

Decoratief plaatmateriaal: Populieren multiplexPopulieren multiplex

Populieren multiplex is afkomstig uit speciaal aangelegde plantages. Deze populieren multiplexplaat wordt veelgebruikt in de binnenbouw. Deze multiplex plaat is het alternatief voor het traditionele hardwood multiplex. Deze lichtgekleurde lichtgewicht multiplexplaat is sterk en wordt voor veel toepassingen gebruikt als interieurbouw, binnenbetimmeringen en wanden. Door de interieurverlijming is deze populieren plaat niet geschikt voor buitentoepassingen. De plaat is wit/geel van kleur en opgebouwd uit populieren fineren.  Deze multiplexplaat is ook behandeld leverbaar. Daarnaast heeft deze populieren plaat een zeer glad oppervlak. Hierdoor is zagen, boren, frezen, schuren en lijmen en ook schroeven en spijkeren, is zonder problemen mogelijk. De afwerking door schilderen kan zonder speciale voorzorgsmaatregelen gedaan worden. Europees populieren multiplex is niet geschikt voor blank werk. In de foto hierboven ziet u hoe met populieren mutliplex een trapgat verrassend is afgewerkt.

Multiplex WBP BB/CC

Multiplex WBP BB/CC wordt ook wel Starplex genoemd. Starplex multiplex met rode dekfineer is een uit door en door duurzame houtsoorten opgebouwde multiplex in kwaliteit BB/CC. Door de watervaste verlijming is deze populieren multiplexplaat ook in licht vochtige omstandigheden te gebruiken. Door de watervaste verlijming is interieur multiplexplaat met rode dekfineer geschikt voor HBSwanden, bijvoorbeeld achter gipsplaten. Het kan voor zeer verrassende effecten zorgen als u deze plaat gebruikt in interieur.

Russisch berken

Russisch berken multiplex uit Rusland staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit. Dekfineren zijn te krijgen in verschillende kwaliteiten voor alle denkbare toepassingen. Deze multiplexplaten zijn zeer homogeen opgebouwd, dat wil zeggen daar waar nodig zijn de binnenlagen perfect gevoegd wat resulteert in een uitstekende verlijming.  De Russisch berken multiplex bestaan in diverse afmetingen en verlijmingen. Naast het blanke berken zijn er ook platen verkrijgbaar die voorzien zijn van een fenolfilm ten behoeve van een betonbekisting. De Russisch berken multiplex is geschikt voor constructietimmerwerk en verpakkingen, en als basisplaat voor samengesteld parket. 

VELUX

Trespa® platen en montage toebehoren

Keralit gevelbekleding en dakranden

Svedex binnendeuren

Fermacell platen

Rockwool isolatie