Toggle Nav

Betonplex opslaan

Betonplex opslaanBetonplex opslaan op de bouwplaats? Mits goed geplaatst en geventileerd is dit mogelijk. Hoe zorg je ervoor dat de platen niet beschadigen of kromtrekken? Lees de tips. Wilt u meer weten over betonplex? Klik dan op een van de onderstaande links.

Lees meer over:
Bewerken en bevestigen - Hergebruiken - Verschil met betonspaanplaat

Tips op een rij

 • Stapel de platen netjes recht boven elkaar (Zie de afbeelding)
 • Ondersteun de platen met balken of regels. Onderlinge afstand van 60cm aanhouden.
 • Plaatst u meerdere stapels boven elkaar? Zorg dan dat de balken / regels ook boven elkaar zijn geplaatst.
 • Voorkom het schuiven van de platen zodat de filmlaag niet bechadigd.
 • Platen nooit in een vuile of vochtige ondergrond plaatsen.
 • Dek de platen af met een zeil.Hiermee voorkomt u schade aan de platen doordat deze nat worden. Zorg wel voor voldoende ventilatie. Hoe? Bevestig het zeil niet te strak om de platen zodat condensvorming wordt voorkomen.

Tropical en radiata pine

Opgebouwd uit hardhout of radiata pine fineren. Deze platen zijn 10 tot 15x herbruikbaar bij de juiste behandeling van de betonplexplaat en de bekisting. Te bestellen in dikte 4mm, 9mm, 12mm en 18mm.

Berken

Betonplex berken

Berken betontriplex heeft deklagen met direct daaronder liggende dekfineer. Deze bestaan uit berken fineren. De overige fineerlagen zijn om-en-om vuren- en berkenfineren. De platen zijn voorzien van een donkerbruine doorzichtige 120 grams fenolfilm. De plaatranden van berkentriplex zijn afgewerkt met acrylhars. De platen zijn exterieur (WBP) verlijmd. Vanwege de sterke en dunne berkenconstructie is een hoge vlakheid gewaarborgd bij berken betonplex.

Betonmultiplex is opgebouwd uit meerdere lagen. De fineerlagen zijn kruislings op elkaar gelijmd waardoor er een sterke houten plaat ontstaat die minder snel krom trekt. Bewaart u de platen zonder deze goed te ondersteunen dan loopt u het risico dat de platen doorbuigen. Uiteindelijk kunnen de platen hierdoor krom gaat trekken en de fineerlagen beschadigen of loslaten. Er zijn verschillende soorten betonplex. Voor het opslaan en bewaren op de bouwplaats geldt hetzelfde advies als de hierboven genoemde tips.

Betonplex bestellen

 1. Betonplex tropical 120 250x125cm
  Betonplex tropical 120 250x125cm
  € 40,09
 2. Betonplex 18mm 250x125cm radiata pine
  Betonplex 18mm 250x125cm radiata pine
  € 62,42
 3. Betonplex 18mm 120 berken 250x125cm
  Betonplex 18mm 120 berken 250x125cm
  € 109,72
 4. Dekkleed 4x6m
  Dekkleed 4x6m
  € 27,78

Heeft u nog een vraag?

Wij leveren betonplex uit voorraad. Bestelt u vandaag dan bezorgen wij de platen bij u op de stoep. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over betonplex of een andere vraag heeft.

Lees ook: Betonplex tips voor opslag, verwerking en hergebruik | Advies over plaatmateriaal

VELUX

Trespa® platen en montage toebehoren

Keralit gevelbekleding en dakranden

Svedex binnendeuren

Fermacell platen

Rockwool isolatie